Культурна тема
Флудилка
|
6 жовтня 2025 р.
від
urbanjungle
|
124 Відповіді
|
2,371 Перегляд
|
8 Реакцій
Ви повинні увійти до системи, щоб відповісти на цю тему.
Всем привіт.
На жаль, стару мою тему розформували, але адміністрація дала добро, що я можу вести свій блог про кіно, музику і книги. Так що сьогодні – відкриття!
Давно на неверфолді я багато років вів таку тему, де публікував відгуки на фільми в основному. Сам я любитель більше вітчизняного кінематографа, але іноді заходять і скандинавські твори.
Почну з того, що очікую і планую подивитися. Спочатку із серіалів:
Бар “Один звонок”.
Подивився серіал вночі на одному подиху. Спочатку дуже упереджено до нього ставився через роль Данили Козловського. Але, як виявилося, даремно. Він зіграв просто приголомшливо. Чорний гумор у цьому серіалі на висоті в його виконанні.
Поки за всіма показниками цей серіал увійшов у мій топ-3 цього року. Після нього залишився реально “смак”: такий класний післясмак я давно не відчував після перегляду.
Ну і плюс дуже крута тема піднята в серіалі і дуже багато можна розмірковувати після перегляду з цього приводу, як усе подали.
Режисер – Сергій Філатов. Цього року у нього вже був класний серіальчик “Урок” з Юрієм Борисовим, який я теж за одну ніч осилив. І тут він не підвів!
Лихі нічого так серіал, але ляпів достатньо. Пластикові вікна, домофони, нові машини в 90-х прямо дуже ріжуть око).
Метод після 1 сезону помер.
Урок непоганий, хоча може й упереджено ставлюсь через Борисова після “Кентавра”.
Бар “Один дзвінок” візьму на замітку.
Дякую за тему.
Іноді не знаєш, що подивитися, а тут короткий огляд. Підпишусь на тему.
@hgsdtv та є ж ця тема
Там кіно, мульт, серіали і т.д.
А тут тільки російські фільми, які сподобалися автору.
@misha55 повністю згоден з твоїми словами! Дякую за думку!
Бар «Один дзвінок» цим схожий на Лихі: теж багато ляпів, але через сюжет і безперервність дії ти на ці ляпи закриваєш очі.
@hgsdtv Дякую, дружище!
@robingood Де ти побачив, що тут будуть тільки російські фільми і такі, що тільки сподобалися мені?)) Сам придумав і вводиш в оману користувачів.
Якщо я вище написав, що найбільше люблю російські фільми, то це не означає, що я не дивлюсь інше кіно).
@urbanjungle
Сам я більше любитель вітчизняного кінематографа
Думав тільки російське кіно буде,не правильно зрозумів ок)
Про фільм “ЛИХІ “
Ніколи цьому серіалу не зрівнятися зі “Словом пацана”. Чорнуха – вона і є чорнуха, а режисер Юрій Биков вірний собі в “Лихих”. Він зняв важке, тягуче, безпросвітне й безглузде кіно про огидності життя.
Особисто моя така думка 👁️
@dimakulakov ну Биков таке кіно завжди і знімає). Тому, думаю, порівнювати цей серіал зі “словом пацана” не треба – 2 різні серіали, зняті кожен по‑своєму.
@urbanjungle
Будь ласка, без посилань! Розміщувати посилання на сайті та форумі заборонено.
@natakaya Добре, врахую.
@dimakulakov
Тобто “Слово пацана” не про мерзотності життя?
По-пацанськи зняти шапку з бідної вчительки? Яка за копійки дурнів намагається чогось навчити.
А може вкрасти кепки USA, за які потім буде платити та сама продавчиня? А в неї ж може бути сім’я, а ці кепки коштують як її 2-3 зарплати. Через цих “крутих пацанів” її діти замість їжі й зимового взуття отримають повертати борг за кепки.
А може по-пацанськи натовпом тиснути одного бідолаху й витягувати з нього гроші?
Або по-пацанськи натовпом добити одну дитину біля автобуса?
А може по-пацанськи було зґвалтувати Айгуль, а потім інші круті пацани довели її до “Роскомнагляду”.
Ці самі пацани називають інших людей чушпанами, хоча за своїми вчинками самі ними є.
Пропаганда мерзоті, щурів, біосміття й іншої нечисті.
Трохи хотілося б сказати про фільми Бикова. Те, що мені особисто в ньому подобається. Це саме показ ось цієї всієї “чорнухи, мороку, тупика в житті”. Кожен бачить у цій чорнусі щось своє: комусь вона здається безглуздою, а хтось, стикаючись з таким щодня, усвідомлює і вкурює думку режисера.
Кожен бачить те, що хоче бачити. В цьому сенсі, я завжди наводжу в приклад “Сербський фільм”, де чомусь більшість бачать обдолбану порнуху і жорстокість, а насправді там показується зовсім інше.
На жаль, “Слово пацана” – серіал, який взагалі пройшов повз мене. Якби я був підлітком – можливо він би мені сподобався. У порівнянні, де крутіше все знято, тут для мене без варіантів – це “Лихі” Бикова.
Метод 3 подивився б)
всім раджу подивитися фільм Gambler. доволі цікавий і сюжет непоганий. історія про лудомана, у якого життя пішло під укіс через азартні ігри
@sett у нас тут у кожного свій такий фільм, у реальному житті)
@konstantin86 що є, те є)))
@sett Мова, вочевидь, про казахстанський серіал “Игрок”?
@konstantin86 до речі, у багатьох лудиків такі історії, що можна купу сюжетів придумати для фільмів і серіалів.
А якщо ще й новини подивитися, і що там витворяють лудики – то за голову хапаєшся(
@sett оооо дякую точно гляну 👍
До речі, щодо чорнухи в серіалах. Натрапив був на огляд якогось популярного тіктокера про серіал “Водоворот”. Там він так хвалив, що це ледь не серіал року. Рішив подивитися. Думав, що буде містичний трилер про маніяка, як подавалося. На ділі це ж виявилося щось…
Я багато бачив відстійних серіалів, але це просто “без слів”. Бездарний наслідувач західних серіалів такого типу. Просто справжня чорнуха з недоречним, примітивним матом і купою трахів. Пропаганда всього, що можна: наркотиками мажуться всі, кому не лінь; курять одну за одною просто не виймаючи сіги з рота.
Понти героїв – це взагалі щось. Сумний сюжет з купою нерозкритих персонажів. Про саундтрек мовчу: більшість треків абсолютно не підходять серіалу.
Добре деякі сказали про цей серіал: “Відчуття, наче випадково вліз у лайно” або “Знімали інші люди, а соромно було при перегляді чомусь мені”.
Плюс, як і в більшості російських серіалів, фінал виявився просто бездарним.
9 жовтня 1926 року народився Євген Євстигнєєв – видатний радянський та російський актор театру і кіно.
Якось він сказав чудову фразу:
А як Ви думаєте, цей “каюк” уже настав?
Чи є тут люди, які дивилися серіал «Декстер»? Хочу подивитися, чи вартий він того?